Hela världen kan ringa dem

Publicerad

Förra veckan lanserades The Swedish Number – ett telefonnummer dit vem som helst i hela världen kan ringa och alla i Sverige kan vara med och svara.

Några som nappade på idén var familjen Wallin från Karlskrona som nu får ta emot samtal från hela världen.

– Ja, det kan egentligen vara vem som helst i andra änden, säger Catarina Wallin och dottern Frida.

Bakom appen står Svenska turistföreningen och tanken är att ge alla svenskar en chans att uttrycka sig och dela med sig av sin bild av Sverige. Vem som helst i landet kan ansluta sig till numret genom att ladda ner appen, i vilken man skriver in sitt telefonnummer och trycker i om man är tillgänglig eller inte. Därefter kan vem som helst från var som helst ringa numret och kopplas till någon av de svenska användarna.

Familjen Wallin har fått samtal från bland annat Indien, Filippinerna, Danmark, Österrike, Tyskland och Holland.

– Vi gillar ju att resa, prata med nya människor och ta del av andra kulturer så det passar ju oss jättebra att sitta en fredagskväll och prata med folk istället för att sitta framför teven, säger Frida Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.