Besviken på partiledningen

Uppdaterad
Publicerad

Besvikelsen är stor hos företrädare i Blekinge för nynazistiska Svenskarnas Parti sedan partiet beslutat sig för att lägga ner verksamheten.

Orsaken till att man nu lägger ner är för få aktiva medlemmar, svag nyrekrytering och ett dåligt valresultat i valet 2014 uppger ledningen på sin hemsida.

– Det är klart man är besviken, men vi har haft det på känn, säger Mikael Eriksson, språkrör för Svenskarnas parti i Blekinge.

79 röster

Målet vid riksdagsvalet förra året var 10.000 röster men partiet fick bara 4.000 totalt i landet och lyckades inte ta sig in i någon av de kommuner man ställde upp i.

I Blekinge fick Svenskarnas Parti 79 röster, två mindre än Djurens Parti som fick 81 röster.

Mikael Eriksson upplever ändå att det finns intresse i Blekinge.

– Jag har fått många samtal från till exempel Sverigedemokrater som känner att de velat komma över till oss och antalet medlemmar i Blekinge har ökat, säger Mikael Eriksson.

Funderar på nytt parti

Därför funderar man nu på att starta ett eget parti.

– Ja, jag och några till har diskuterat detta, säger Mikael Eriksson.

Det före detta kommunalrådet Björn Fries som var med och bekämpade partiet aktivt då det uppstod i Karlskrona på 1990-talet är inte förvånad över att det nu upplöses.

– Nej, det är jag inte. Men samtidigt måste man komma ihåg att bara för att det här partiet upplöses så försvinner ju inte deras tankar, menar Björn Fries.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.