Vildsvinsjakt i Olofström misslyckades

Uppdaterad
Publicerad

Tio skyddsjägare från kommunen och ytterligare ett jaktlag deltog i jakten på vildsvinen i Olofström. Men helgens jakt slutade utan resultat, då grisarna inte syntes till.

Delar av bostadsområdet Brännaregården spärrades av för att jakten skulle kunna genomföras. Anledningen till helgens vildsvinsjakt är den senaste tidens problem i området, där vildsvin bökat upp flera villatomter, vilket SVT Nyheter Blekinge berättat om tidigare.

Men vildsvinsjakten misslyckades, skriver P4 Blekinge. Trots tio skyddsjägare från kommunen och ett jaktlag, så syntes inte vildsvinen till.

– Vildsvin rör sig över stora områden och i dag var jägare och svin helt enkelt inte på samma plats, säger skyddsjägare Lars-Peter Runesson till radiostationen.

Kommunens skyddsjägare kommer att fortsätta jaga i skogarna i området, men det är ännu inte bestämt när man kommer att fortsätta jakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.