Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bodil Frigren Ericsson, Liberalernas gruppledare, ser fram emot att förslaget blir verklighet. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Vill införa nattstopp på Karlshamns bussar

Uppdaterad
Publicerad
Oppositionen i Karlshamn vill införa nattstopp på bussarna på försök. Då kan passagerare be busschauffören att stanna mellan två hållplatser, om det känns tryggare. Målet är att öka tryggheten, främst bland unga kvinnor.

Igår skickade oppositionen i Karlshamn in en skrivelse till Region Blekinges trafiknämnd med en önskan om nattstopp i kommunen på försök.

Det innebär att passagerare som åker ensamma kan komma överens med chauffören om att bli avsläppt på en viss plats, alltså även mellan två ordinarie hållplatser, till exempel på en plats som är närmare hemmet eller där det känns mer tryggt än på en hållplats.

– Inspirationen har vi hämtat bland annat från Kalmar där man såg att många kvinnor undvek att ta bussen hem på kvällarna eftersom de kände sig otrygga på väg hem från hållplatsen. Vi hoppas att trafiknämnden gillar vårt förslag så resenärer kan ges en tryggare gångväg hem, säger Bodil Frigren Ericsson, gruppledare för Liberalerna i Karlshamn.

Hör vad Linnea Zander, 15 år och Emma Morina, 22, tycker om förslaget.

Linnea Zander, 15, pendlar från Bromölla till sin skola i Karlshamn. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT
Emma Morina, 22, är från Asarum. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer