Foto: NTB/TT/AP/

Vinterbad ny turistmagnet i Blekinge

Publicerad

Fiske, skog och skärgård har tidigare lockat turister till Blekinge under sommarmånaderna. Nu kommer gästerna till länet i januari – för att vinterbada.

450 polska besökare anlände i dag till Karlskrona och Hasslö för ett svalkande vinterbad. Och den nya trenden har gett turistnäringen i länet en aktivitet som kan locka utländska gäster till Blekinge – också under vinterhalvåret.

– Det var ett gäng här redan förra året. Det är ett stort arrangerat event och de kommer hit bara för att göra detta, säger Terje Pedersen, turistchef i Karlskrona.

Hur känns det för dig som turistchef att få hit så mycket besökare på en gång?

– Det är ju klockrent. Det är en fantastisk idé att de kommer hit. Det är dessutom en tid på året då vi inte är bortskämda med att det kommer en massa folk. Man blir lite hemmablind och tänker att januari inte är en bra månad för oss, så det är viktigt för oss att se den här typen av arrangemang, säger Terje Pedersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.