Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar David Håkansson om ”spaupplevelsen” som robotgräsklipparna får över vintern. Foto: Frida Lindhe/SVT

Vinterspa för robotgräsklippare: ”Folk är bekväma”

Uppdaterad
Publicerad

Att ge sin robotgräsklippare lite extra kärlek under vintern har blivit mer populärt. På företaget i Karlskrona både hämtar och lämnar de gräsklippare – efter att hjälpmedlet fått service över vintern.

– Man kan säga att det är som ett spa, säger säljaren David Håkansson.

Flera firmor i Blekinge erbjuder vinterservice för robotgräsklippare, Maskin och Fritid är en av dem. På lagret i deras verkstad ska ett 70-tal rengjorda, uppdaterade och eventuellt lagade gräsklippare stå på underhållsladdning över vintern. I april körs de ut till kunderna igen.

– Då förlänger man livslängden på batteriet, något som kan kosta flera tusen kronor att byta, säger David Håkansson.

”Vill lägga sin tid på något annat”

Intresset för att få sin robotgräsklippare ompysslad har varit stort – i framtiden planerar firman att bygga ut sitt lager för att kunna ta emot dubbelt så många.

– Jag tror att folk är bekväma, man vill lägga sin tid på något annat. Om en robotgräsklippare ska hålla länge är det viktigt att den underhålls.

Följ med in på vinterspa för gräsklippare i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.