Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona Pride. Foto: SVT

Volontärer saknas till Sölvesborgs Pride

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags för prideparaden att för första gången anordnas i Sölvesborg. Men bara några dagar innan saknas det volontärer till paraden.

Den 5 juli är det dags för Sölvesborgs första prideparad, som anordnas av Karlskrona Pride. Paraden väntas locka närmare 5 000 deltagare.

När det nu bara återstår några dagar skriver de på sin hemsida att de är i stort behov av volontärer för att kunna genomföra paraden i Sölvesborg. I dagsläget handlar det om ett 20-tal volontärer som det saknas, något Sydöstran var först med att berätta om.

– Vi kommer behöva efterfråga volontärer på plats om vi fortfarande saknar. Den bedömningen gör vi tillsammans med polisen några timmar innan, säger Sophia Ahlin (M), arrangör för Karlskrona Pride, som inte är orolig över att paraden inte kommer bli av.

Prideparaden ny i Sölvesborg

Anledningen till att det saknas volontärer kan bero på att prideparaden i Sölvesborg är ny, menar Sophia Ahlin.

Redan på söndag är det dags för prideparaden i Karlskrona men där ska det inte saknas några volontärer.

– Det är inga problem där, säger Ahlin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer