Foto: TT/SVT

Yaras mördare varnad – igen: ”Otrevlig mot personalen”

Publicerad

Tiden i fängelse för den åttaåriga Karlskronaflickan Yaras mördare har kantats av raseriutbrott, konflikter och problem.

Nu varnas hon av Kriminalvården igen.

Den här gången för att hon vägrat sitta på den arbetsplats hon tilldelats i fängelset.

Kriminalvården har haft upprepade problem med den 37-åriga kvinnan som sedan 2015 sitter på livstids fängelse för mordet på Yara i Karlskrona. Kvinnan har tidigare flyttats mellan fängelse och den rättspsykiatriska kliniken i Växjö och har nu placerats på kvinnoanstalten i Ystad där problemen fortsatt.

Den 5 januari i år tilldelades hon en ny varning – den här gången sedan hon vägrat följa personalens instruktioner om var hon ska arbeta i fängelset.

Av handlingarna framgår att 37-åringen gjort sig ovän med övriga intagna och att hon uttrycker sig ”otrevligt mot personalen”.

Misskötsamheten bedöms vara så allvarlig att hon nu tilldelas ytterligare en varning.

Tidigare har kvinnan misshandlat fängelsepersonal, kastat en stol på en fångvaktare och kallat anställda i Kriminalvården för ”psykopater”.

Den livstidsdömda 37-åringens beteende i fängelset har dessutom  flera gånger lett till att hon placerats i isoleringscell – något som då gjort att hon själv anmält Kriminalvården till JO, Justitieombudsmannen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer