Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Yousef har flera familjemedlemmar som saknas efter jordskalven, vilket får honom att känna stor oro. Foto: Henrik Friberg/SVT

Yousef från Ronneby har förlorat familjemedlemmar i turkiska jordskalvet

Uppdaterad
Publicerad

Yousef Abdulatif Hj Omar från Ronneby har drabbats hårt av jordskalvet i Turkiet. Hans systerdotter med familj liksom hans föräldrar saknas. Samtidigt har två av hans kusiner och deras familjer bekräftats döda.

– Jag är orolig och ledsen, säger han.

Jordskalvet har orsakat enorm förödelse i sydöstra Turkiet och norra Syrien. På tisdagsmorgonen var den totala dödssiffran på 4 800 personer, men den väntas alltjämt stiga kraftigt.

En som har drabbats hårt är Yousef Abdulatif Hj Omar från Ronneby, som har familj utspridd över hela regionen. I turkiska Antakya bor hans systerdotter tillsammans med sin man och sin bebis. Alla tre saknas.

– Min systerdotter är 22 och hennes barn, nästan ett år. Det är katastrof där nere. Jag hoppas att de finns på något sjukhus, säger han.

Kusiner bekräftas döda

Knappt tre mil österut från Antakya, i syriska Haram, bodde två av hans kusiner med sina familjer. Alla åtta bekräftas döda. I norra gränsstaden Al-Rai bor hans föräldrar. Även de saknas.

– Jag har en kompis i Turkiet som åkte över gränsen för att leta. Han sa att mycket av staden verkar ha klarat sig, men jag får inte kontakt med mina föräldrar.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jordbävning i Turkiet och Syrien

Mer i ämnet