Hör de nya rekryternas egna ord om hårda utmaningar och anpassningar efter pandemin. Foto: Torbjörn Påhlman

100 soldater på plats i Falun – största gruppen på över 20 år

Uppdaterad
Publicerad

104 värnpliktiga rekryter påbörjade eller fortsatte sin soldatutbildning vid regementsområdet i Falun på måndagen. 84 nya rekryter fick assistans av 20 gruppbefäl som fick sin grundkurs i höstas.

Det är den största utbildningsgruppen på plats sedan Dalregementet avvecklades år 2000 och ett steg på vägen mot det nya dalregemente som är beslutat.

– Nästa år är planen att soldatutbildningen i Falun ska växa ytterligare till över 150 värnpliktiga, berättar chefen för Dalregementsgruppen Daniel Banck.

Han som ser årets utbildning som det sista uppvärmningsvarvet inför den väntande etableringen av ett nytt regemente i Falun.

Svt träffade fyra motiverade rekryter som såg fram mot tuffa övningar och också konstaterade att det blir färre permissionsresor men längre permissioner efter anpassning till pågående pandemi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalregementet

Mer i ämnet