Foto: Hamed Karlsson/SVT

12 lägenheter evakuerades vid branden – ”Nu återstår sanering och reparation”

Uppdaterad
Publicerad

12 lägenheter evakuerades under måndagskvällen när det brann i ett flerfamiljshus i centrala Leksand. Nu återstår arbetet med att försöka återställa lägenheterna efter branden.

Vid 22.40 på måndagskvällen avslutade räddningstjänsten arbetet vid flerfamiljshuset i centrala Leksand som började brinna vid 18-tiden.

– Då bedömde vi att läget var under kontroll. Sedan har vi haft personal på plats hela natten för övervakning, berättar Peter Bäcke, räddningschef i beredskap på brandkåren Norra Dalarna.

Sanering och reparation återstår

Han kan inte svara på hur många av de 12 lägenheterna som förstörts i branden, men samtliga evakuerades under måndagskvällen.

– Alla boende i de 12 lägenheterna har haft ersättningsboende under natten , berättar Bäcke.

Räddningstjänten kommer att vara på plats under tisdagsmorgonen för att bedöma om det behövs efterbevakning eller om man kan lämna över till fastighetsägaren.

– Sedan återstår ju sanering och reparation, såklart, säger Bäcke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.