120 personer representerar Dalarna i Almedalen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad åker en stor delegation från Dalarnas kommuner, landstinget samt organisationer och företag till politikerveckan i Almedalen. I år är de totalt 120 personer.

– De ska vara med i paneldebatter, delta i seminarier, besöka andra seminarier och debatter och verka för Dalarnas gemensamma frågor, säger Ulrika Back Eriksson, projektsamordnare Almedalarna.

Ska sätta Dalarna på kartan

Det är region Dalarna som står bakom det projekt som kallas ”Almedalarna”. Syftet är att sätta Dalarna på kartan och driva frågor som är viktiga för regionen. Regionchefen för Region Dalarna, Elsmari Juhlin, menar att satsningen är värd pengarna:

– Det här ger unik påverkansmöjlighet på kort tid. Det ger också väldigt mycket möjlighet till kompetensutveckling och även om det är mycket pengar så får vi väldigt mycket för dem,  säger hon.

Börjar med midsommarfirande

Almedalarna arrangerar sju seminarier och inleder veckan på söndag under festliga former – med traditionellt midsommarfirande. 

– Vi uppmanar alla våra deltagare att ta med folkdräkterna, vi går gemensamt i folkdräkt tillsammans med spelmän och så reser vi naturligtvis en midsommarstång på plats, säger Ulrika Back Eriksson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer