Rättegången mot mannen hålls under vecka 6 och vecka 7 i Mora tingsrätt. Foto: Henrik Montgomery/TT

18-åring åtalas för våldtäkt mot barn i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man åtalas misstänkt för att ha våldtagit en flicka i nedre tonåren i Leksand under våren 2018. Rättegången inleds tisdagen den 5 februari och avslutas den 11 februari i Mora tingsrätt.

Enligt åtalet har mannen utfört en handling som anses vara jämförbar med ett samlag mot flickans vilja. Kombinerat med att flickan dessutom är yngre än 15 år åtalas därför mannen för våldtäkt mot barn.

Mannen åtalas samtidigt för ett sexuellt ofredande mot en annan person, där han har kysst en kvinna och försökt ta på hennes bröst trots att kvinnan stretade emot och sade ifrån.

Mannen har suttit häktad sedan i mitten av november i väntan på rättegången som inleds i veckan. Det framgår inte av åtalet hur mannen ställer sig till anklagelserna i något av fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.