Observera att personerna på bilden inte har med händelsen i artikeln att göra. Foto: SVT

30-åring åtalas för att ha tafsat på 15-åring

Publicerad

En 30-årig man har åtalats för sexuellt ofredande efter att ha tafsat på en 15-årig flicka i somras. Det är det tredje fallet från sommarens festival Putte i parken som ägde rum i Leksand.

En 30-årig man misstänks ha tafsat på en 15-årig flicka under festivalen Putte i parken i somras. Flickan uppger att hon stod en bit från scenen där det var mindre folk under en spelning. När flickan står där och vänder sig om kommer 30-åringen fram till henne. Han ska då ha tafsat på henne och tagit på ett av hennes ena bröst.

Hennes kompisar ska då ha knuffat undan mannen och kallat på en ordningsvakt. Polis kunde senare gripa mannen. Enligt polisen gick det dock inte att förhöra mannen under kvällen då han vägrade. Mannen ska ha varit berusad vid tillfället.

Rädd och ledsen

30-åringen nekar brott då han i förhör menar att han råkat gå in i en tjej av olyckshändelse vid scenen.

Flickan blev ordentligt skärrad och ledsen efter händelsen. Dagen efter vågade hon inte gå till festivalen utan sin mamma. Under kvällen vågade flickan inte gå till festivalen överhuvudtaget.

Riskerar fängelse

Det finns flera vittnesmål som ska ha sett hur 30-åringen tog på flickans bröst. Han åtalas nu för sexuellt ofredande. Straffskalan för sexuellt ofredande går från böter till två års fängelse. Desto yngre offret är och desto äldre förövaren är, desto större risk att förövaren döms till fängelse vid fällande dom.

Flera fall under festivalen

Totalt tre anmälningar om sexuellt ofredande ska ha skett under Putte i parken i somras.  En 16-årig pojke har dömts för att ha hållit en 14-årig flicka om brösten.

En 23-årig man misstänktes ha greppat tag om en flickas rumpa. Mannen friades av Mora tingsrätt. Enligt tingsrätten gick det inte att fastställa att det var 23-åringen som hade tafsat på henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.