Foto: Henrik Montgomery/TT

30 nya arbetstillfällen till Borlänge – ny produktionslinje på SSAB

Publicerad

Finska Ruukki Constuctions som är del av SSAB koncernen investerar i ny produktionslinje i Borlänge – vilket ger nya möjligheter för företaget och i sin tur fler nya jobb.

Det finska förtaget som bygger olika typer av takpaneler, bestämde sig att starta igång en ny produktionslinje av sandwish-paneler just i Borlänge.

– I Borlänge har vi faciliteten, en produktionsanläggning på vårt område som i nuläget står tom. Sedan har vi erfarenhet av logistik och allt runtomkring det, säger Anna Östlund kommunikationsansvarig SSAB Borlänge.

I nuläget finns ingen leverantör i Norden av den här typen av takpaneler. Borlänge blir alltså den första.

– Geografiskt sätt är Borlänge ett bra läge. Det blir kortare transporter, så man minskar på utsläpp. Det blir närmare till kunderna och man sparar även tid, säger Anna Östlund.

Den första leveransen till kund planeras ske år 2024. Rekrytering kommer påbörjas i början på nästa år.

– Det blir 30 nya arbetstillfällen, som vi kommer börja lägga ut om sex till åtta månader, säger Anna Östlund.

Sandwichpanel  är en typ av panel som man har på sidan av bygghusen. Panelen har faktiskt fått sin namn efter den populära glassen med samma namn – detta för att konstruktionen är som en dubbelmacka – Det är två lager plåt som delas av ett lager isolering emellan.

Den här tekniken används för hus som ska hålla en jämn temperetur – alltså isolering som håller antingen värmen eller kylan ute.

Källa: SSAB Borlänge

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer