Ett 50-tal jobb flyttas från ABB i Ludvika till Polen. Foto: SVT

Ett 50-tal tjänster försvinner från ABB i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

ABB väljer att flytta tillverkning från Ludvika till Polen och totalt 50 personer drabbas. Det skriver Dalarnas Tidningar.

Anledningen till varför företaget väljer att flytta är av ekonomiska skäl.

– På grund av fortsatta utmanande marknadsförhållanden och för att skapa en hållbar konkurrenskraft har ABB beslutat att revidera sin produktionskapacitet och flytta en del av produktionen, säger Christine Gunnarsson, ABB:s presschef, till Dalarnas Tidningar.

Anställda oroliga

Det är tillverkning av delar till mättransformatorer som ska flyttas, och det ska verkställas med start vid tredje kvartalet i år. Den nya tillverkningsorten är Przanyzs i Polen.

Företagsledningen har lovat att fast anställda inte kommer varslas om uppsägning.

– Däremot kan konsulter komma att drabbas, folk som jobbat här i många år och betalar skatt i Ludvika. Nu kan de få stryka på foten, säger Håkan Anestedt, vice ordförande i IF Metallklubben vid ABB i Ludvika, till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.