En man i Avesta ska ha knivskurit en person i halsen, misshandlat en kvinna med stålhink och spade, samt gått med två yxor mot flera barn. Foto: TT

60-åring i Avesta ska ha knivskurit en man och hotat barn med yxor

Uppdaterad
Publicerad

I början av juli i år ska en 60-årig man i Avesta ha knivskurit en annan man i halsen. Samt misshandlat en kvinna med stålhink och spade och med yxa hotat flera barn. Nu åtalas han för bland annat försök till mord och grovt olaga hot.

I stämningsansökan från Falu tingsrätt står det att 60-åringen ska ha skurit en annan man i halsen två gånger och stuckit honom i armen. 60-åringen ska även ha slagit med en stålhink och spade mot mannens huvud och kropp. En liknande misshandel med hink och spade ska även ha begåtts mot en kvinna.

Hotade barn med yxor

Det framgår även i stämningsansökan att 60-åringen hotat flera barn genom att hålla en yxa i vardera hand, höja upp dem i luften och gå mot dem. Brottet anses som grovt eftersom det begåtts mot barn.

Mannen greps och anhölls i samband med händelsen. Och har sedan dess suttit häktad. Nu åtalas han för försök till mord, misshandel och grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.