Nu gör Abba-fotografen film om sig själv

Uppdaterad
Publicerad

I påskhelgen premiärvisar fotografen Anders Hanser filmen om – sig själv. Det är en självbiografi i filmisk form där vi bland annat får möta Björn och Benny i Abba. Hanser blev Abbas hovfotograf och det var kärleken som ledde fram till det.

Det är lite av ett under att Anders Hanser kunnat göra filmen om sitt eget liv. I november när han skulle åka till Falun och hämta Landstinget Dalarnas kulturpris så sjönk han ihop på kontoret. Han hade fått stroke.

– Jag hade ju länge tänkt på att berätta min historia, och när jag fick den här stroken och överlevde så tänkte jag när jag låg där på sjukhuset att ”jag måste göra den här filmen”, berättar han.

Det är många spännande turer med bland annat Lill-Babs, hockeydomarbasen Dag ”Daggen” Olsson, Abba och många, många fler.

På annandag påsk har filmen premiär på Röda Kvarn i Orsa.

Hör Björn och Benny berätta om Anders Hanser i inslaget ovan och Anders Hanser själv berättar hur han mötte kärleken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.