Zamzam Dahir och Lissla Lundqvist ser fram emot att hämta ut sina aktivitetspåsar hos fritidsledaren Veronica Östberg. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Aktivitetspåsar i Orsa istället för att träffas – nya sportlovsaktiviteter under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Nu har länets skolelever sportlov och i vanliga fall brukar en mängd olika aktiviteter erbjudas av kommunerna under lovet. Men i år ser det så klart annorlunda ut och i till exempel Orsa kommer de därför erbjuda olika aktivitetspåsar istället.

Coronarestriktioner har gjort att kommunerna måste tänka om när det gäller att anordna aktiviteter för barn och ungdomar under sportlovet.

Vissa kommuner, bland andra Falun erbjuder endast digitala aktiviteter medan till exempel Ludvika har flera olika aktiviteter där man träffas på plats för att prova pimpling, köra rally med epa-traktorer med mera.

Coronaviruset i Dalarna

Aktivitetspåsar i Orsa

I Orsa erbjuder kommunen skolelever att hämta ut olika aktivitetspåsar. De är fyllda med saker för att till exempel pyssla, göra en uteaktivitet eller baka.

– Med påsarna kan de hitta på något med sina vänner som de annars träffar i skolan, eller med sin familj, under lovet.

Digital ungdomsgård

Kommunen har också en digital ungdomsgård dit du ”går”.

– Det känns kul att kunna erbjuda något när det inte är som vanligt och att kunna träffa dom digitalt, säger Veronica Östberg.

”Säkrast att vara där man bor” – se hur eleverna Zamzam och Lissla tänker inför sportlovet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet