Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Ulf Palm/TT, Niko Ago/SVT

Akut brist på praoplatser i Borlänge kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor brist på praoplatser för elever som går i årskurs 9 i Borlänges skolor. Därför går kommunen nu ut och vädjar till arbetsgivare att öppna sina verksamheter för att eleverna ska få en inblick i arbetslivet.

– Kopplingen mellan skola och arbetsliv ökar när eleverna får praktisk erfarenhet, samtidigt får de förebilder i vuxna yrkesverksamma personer, säger Johanna Berglund, skolchef.

Först ut på prao är Forssaklackskolans niondeklassare, där kommer de flesta elever att ha en arbetsplats att gå till. Men praoveckorna fortsätter ända till slutet av november med nya elever från resten av kommunens högstadieskolor och platsbanken behöver fyllas på enligt skolchefen.

– Här har arbetsgivarna chansen att väcka ett intresse för sin bransch och för arbetslivet, säger Johanna Berglund och uppmanar arbetsgivare att anmäla sig för att ta emot elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.