• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Marknadschefen: ”Vi ser över situationen” Foto: SVT

Alla charteravgångar ställs in på Dala Airport: 150 personer planeras flygas hem på fredag

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen kom beskedet att Utrikesdepartementet (UD) avråder svenska medborgare från att resa utomlands som följd av coronaviruset. För resande dalfolk från Dala Airport påverkar det avgångarna till Kanarieöarna som helt stoppas fram till 14 april.

Dala Airport har under vinterhalvåret haft avgångar till Kanarieöarna varje fredag vilket nu stoppas, efter UD: s beslut i helgen.

Under förra veckan åkte 150 personer från Dala Airport till Kanarieöarna. Charterbolagen planerar nu för att skicka hem samtliga passagerare under denna vecka.

Coronaviruset i Dalarna

Stefan Carlsson är marknadschef på Dala Airport.

– De sitter just nu och och ser över hur man ska transportera hem de resenärer som befinner sig ute på resmålen. Det är det vi jobbar utifrån för närvarande här på  flygplatsen och då ska vi se till att ha öppet för dem.

Detta påverkar dock inte samhällsviktiga funktioner som ambulansflyget, polishelikoptrar och brandförsvaret som fortsatt kommer att landa som vanligt. 

I klippet ovan hör du Stefan Carlsson och flygplatschefen Mats Hakkarainen om situationen som råder just nu på Dala Airport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet