Foto: arkiv

Alla parter överklagar dråpdomen

Uppdaterad
Publicerad

De två männen, 27 och 22 år, som dömdes till dråp på en 33-årig man i Bollnäs i december förra året överklagar domen.

Den 27-årige mannen vill att hovrätten upphäver dråpdomen. I utredningen så erkände han att han hade utdelat två knivhugg mot 33-åringen men att det skett i självförsvar. Han hävdade att 33-åringen hade skjutit mot honom och 22-åringen. Tingsrätten ansåg dock att han inte hade nödvärnsrätt.

Den 22-årige mannen vill frias för dråp med hänvisning till att det inte funnits bevisning som bundit honom till platsen vid tillfället. Han dömdes även för grov misshandel i samband med att han åtalades för att i Söderhamn ha skjutit en annan man i baken. 22-åringen vill också att den domen upphävs med hänvisning till bristande vittnesuppgifter.

Mordet på 33-åringen i Bollnäs

27-åringen dömdes till 8,5 års fängelse för dråp och 22-åringen dömdes till 9,5 års fängelse för dråp och grovmisshandel.

Åklagaren överklagar

Åklagare Christer Sammens överklagar också. Han vill att hovrätten ändrar domen för de båda männen till mord samt skärper fängelsestraffen. Han menar i sitt överklagande att de båda männen planerat dådet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 33-åringen i Bollnäs

Mer i ämnet