Hör räddningschef Rune Daniels berätta om hur han ser på ungdomsfylleriet. Foto: SVT

Allt mer ungdomsfylleri under bilveckan i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

598 direktförverkanden av alkohol gjordes av polisen under natten mot onsdagen i samband med bilveckan i Rättvik – och nu säger bilveckans säkerhetsansvarig att det är allt fler ungdomar som dricker sig berusade under evenemanget.

En av de som jobbar med säkerhetsfrågorna runt bilveckan är kommunens räddningschef Rune Daniels som också är kommunpolitiker för centern. Han säger att han ser en trend att alltfler ungdomar dricker sig berusade under veckan.

– Jag önskar vi hade kunnat vara mycket mer offensiva och jobbat med det, säger Daniels till SVT. 

Classic Car week

På reportens fråga om han som politiker tänker ta några initiativ åt det hållet svarar Daniels att han tycker att trenden måste brytas. I videoklippet hör du honom berätta mer.

Långa bilköer accepteras

På torsdagkväll sker den stora cruisingen under Classic Car Week och då väntas riksvägen genom Rättvik bli igenkorkad av bilar och genomfartstrafik kan drabbas av stora förseningar.

Även andra eftermiddagar och kvällar har det tidvis varit långa köer på riksvägen till följd av att många som deltar under veckan också gärna åker runt i sina bilar.

– Vi för en dialog med Trafikverket och Länsstyrelsen om detta och hittills har vi accepterat de här störningarna , säger Rune Daniels som inte tror att en tillfällig trängselskatt under bilveckan skulle tas emot väl av kommunens egna bilister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet