Foto: Hannes Forssell/SVT

Sista dagen på jobbet – Anders Lindblom summerar pandemihanteringen i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

När Region Dalarnas smittskyddsläkare Anders Lindblom nu lämnar sin tjänst och summerar hanteringen av coronahanteringen i länet är det två saker han lyfter som svårast under pandemin: Situationen skolbarnen sattes i och de ovana beslut han ställts inför.

Anders Lindblom har stått i fokus under coronapandemin i Dalarna. Som smittskyddsläkare i regionen har varit med från de allra första fallen tills han nu lämnar sin arbetsplats för en ny tjänst på Folkhälsomyndigheten.

– Kunskapstörst och att lära sig nya saker är nog det som ligger bakom, och att få utmaningar, säger han.

Anders Lindblom blir 64 år i april och är från och med måndag formellt tjänstledig från sin position som Dalarnas smittskyddsläkare, men ser den nya arbetsplatsen mer eller mindre som permanent.

– Om allt går som det ska kommer jag att jobba där tills jag pensionerar mig, säger han.

”Personer har blivit av med jobbet tack vare mina beslut” – se klippet där Anders Lindblom sammanfattar coronahanteringen i länet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.