Anders Nordlund tar över som tillförordnad VD för LUFAB. Foto: Privat/SVT

Anders Nordlund tar över som tillförordnad VD för LUFAB

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom beskedet att VD:n Liselotte Jonsson får lämna Lugnet i Falun AB med omedelbar verkan. Nu står det klart att den nuvarande fastighetschefen Anders Nordlund tar över som tillförordnad VD.

Det är i ett pressmeddelande som det meddelas.

– Anders har arbetat i bolaget under lång tid och är väl insatt i verksamheten, säger Veronica Zetterberg, styrelsens ordförande, i pressmeddelandet.

Igår berättade Veronica Zetterberg för SVT Dalarna att Liselotte Jonsson fick lämna uppdraget på grund av att bolaget kommer ändra inriktning inom kort.

– Eftersom att kommunen snart ska komma med nya direktiv om vad vi ska gå i för riktning så kände vi att det var dags med en ny ledning, en nystart helt enkelt. Hon har gjort ett jättebra jobb och gjort skillnad i sitt arbete, hon har accepterat det och vi har en överenskommelse, sa hon då.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.