Andra etappen av O-ringen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen har etapp två av O-ringen avgjorts.

Två orienterare som rört sig i Sälens terräng är mor och dotter, Linda och Rebecca Take, från karlstadsklubben OK Tyr.

– I dag var det tufft och jag gjorde lite småsvängar där uppe på berget. Men det är ju helt fantastisk terräng, säger Linda Take.

Dalarna – O-ringen

Rebecca Take är inte helt nöjd med sin insats.

– Jag bommade de flesta kontrollerna. Jag tror att jag var osäker och tänkte mycket på annat, säger hon.

Framgångsrik dag för svenskar

I damklassen vann Stora Tunas Tove Alexandersson med sex minuter och leder nu med sammanlagt 9.49 före tvåan Anne Margrethe Hausken Nordberg från Norge.

– Jag känner mig stark nu samtidigt som O-ringen är ett koncept som passar mig, sade en leende Tove Alexandersson efter målgången.

I herrklassen har det blivit riktigt spännande. Jerker Lysell, från Rehns BK i Bollnäs, vann den andra etappen och ligger sammanlagt bara tre sekunder efter fransmannen Thierry Gueorgiou, som kom trea på etappen.

– Innan O-ringen tänkte jag bara fokusera på några etapper med tanke på kommande VM. Men nu ser det ut som jag ändrat mig och kommer att satsa på hela tävlingen. I morgon (tisdag) är det dessutom sprint som är min specialgren, säger Jerker Lysell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – O-ringen

Mer i ämnet