Foto: Arkiv

Ännu en överklagan om vargjakten

Publicerad

Nu kommer ännu ett överklagande mot beslutet kring årets vargjakt. Svenska rovdjursföreningen vill inte se att det blir någon jakt alls.

Överklagan gäller för Dalarna, Värmland, Västmanland och Gävleborg. Svenska rovdjursföreningen menar i sin överklagan att vargstammen inte når upp till referensvärdet om 300 djur för att kunna ha en gynnsam bevarandestatus i landet.

– I besluten påstår länsstyrelserna att vargstammen i Sverige skulle ha en kontinuerligt hög tillväxttakt. Men den tillväxten bröts av en minskning för två år sedan, säger Torbjörn Nilsson i ett pressmeddelande.

Grym jaktform

Dessutom vänder sig föreningen mot utformningen av jakten.

– Att låta en grupp lösspringande hundar förfölja och hetsa ett vilt djur är en grym och stressande jaktform, som inte har någon plats i den svenska jakttraditionen, säger Torbjörn Nilsson i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.