En kvinna i 45-årsåldern ska ha blivit våldtagen i Apoteksparken i Hedemora natten till söndagen. Foto: Helena Wrete, SVT

Polisen knackar dörr efter misstänkta våldtäkten i Apoteksparken

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen spärrade polisen av i Apoteksparken i centrala Hedemora och spårade i området med en kriminalsökhund. Polisen uppger under måndagen att man utreder misstänkt våldtäkt.

Vid 03-tiden natten mot söndagen ska en kvinna i 45-årsåldern ha blivit utsatt för en våldtäkt i området, misstänker polisen.

Därför hade man spärrat av området under helgen fram tills 18.15 på söndagskvällen.

– Det handlar om en våldtäkt, bekräftar Stefan Dangardt, polisens presstalesperson vid region Bergslagen.

– Vi hade platsen avspärrad med syfte att leta efter DNA. Exakt vad det är vi har hittat kan jag inte kommentera i nuläget. Men den tekniska undersökningen är avslutad.

Ber allmänhet om tips

Han berättar att man i nuläget inte har någon misstänkt och därför vädjar till allmänheten om tips.

– Vi tror att det är en man som har gjort det, men vi har ingen misstänkt i dagsläget. Vi tror och hoppas att någon kan ha gjort iakttagelser, säger Dangardt.

Knackar dörr i området

Lisa Lindberg är förundersökningsledare och på onsdagen säger hon till SVT Dalarna det inte finns någon skäligen misstänkt men att polisen fått in en del tips som ska följas upp.

– Vi har saker att göra, just nu är vi på gång med dörrknackningar i området, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.