Arbetsförmedlingen i Avesta höll stängt under tisdagen. Foto: Niklas Hagman

Arbetsförmedlingen i Avesta stängt på grund av hot

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheten Arbetsförmedlingen har hållit sina lokaler stängda i Avesta på grund av ett hot som riktats mot en i personalen. Dessutom ska en person gått runt med en kniv inne i lokalen under måndagseftermiddagen.

Det här var Dalarnas Tidningar först att rapportera om.

– Vi ser allvarligt på det här, det är inte kul när det händer. Det känns olustigt, säger Mattias Olofsson, som är en av enhetscheferna vid Arbetsförmedlingen i Dalarna, till SVT.

Han berättar att händelserna är helt enskilda och att det som hände förra veckan var att en person ringt in och varit hotfull mot en i personalen.

Och under måndagen ska en person på Servicekontoret, som ligger i samma lokal som Arbetsförmedlingen, uppfattat det som att en person gått runt med kniv där inne.

Polisanmält händelsen

– Personen gjorde inget särskilt utan gick bara runt. Vi har varit i kontakt med vår säkerhetsavdelning och frågat om råd, och en polisanmälan är gjord, säger Mattias Olofsson.

Arbetsförmedlingen har på grund av detta hållit stängt under tisdagen, men öppnar på torsdag igen.

– Klart att vissa medarbetare tycker att det är olustigt, men samtidigt så har alla blivit mer måna om varandra. Vi försöker hjälpas åt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.