Flera anställda skulle kontrollera ett bandbrott, när en sten föll från hög höjd och träffade en person i huvudet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Arbetsplatsolycka i Borlänge – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades allvarligt under söndagsmorgonen i en arbetsplatsolycka på SSAB i Borlänge.

– En sten har fallit från hög höjd och olyckligtvis träffat en operatör i huvudet, säger Anna Östlund, kommunikatör på SSAB, där olyckan inträffade.

Olyckan inträffade vid 8-tiden i SSAB:s kallvalsverk i Borlänge.

– Personen hade hjälm på sig men har förts till sjukhus med allvarliga skador, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Mannen fördes till Falu lasarett och därifrån vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Enligt Anna Östlund på SSAB ska personen ha blött i huvudet av kraften från stenen.

Polisen utreder händelsen

– Det är otroligt tråkigt och ledsamt att det här har inträffat. Vi vill att alla ska komma till jobbet och gå hem i samma skick, säger hon, och förklarar att SSAB har strikta riktlinjer kring hur de hanterar arbetsplatsolyckor.

– Vi kommer att jobba väldigt systematiskt nu, säger hon.

Polisen utreder händelsen som arbetsmiljöbrott och vållande till kroppskada.

”Kritiskt men stabilt”

Av hänsyn till mannens anhöriga vill Anna Östlund inte gå in närmare på mannens skador men säger att läget är ”kritiskt, men stabilt”.

– Det hade blivit ett bandbrott på linjen och för att åtgärda det så måste man först kyla ned och sedan öppna en murad ugn. I samband med detta föll en tegelsten från ugnen ned, säger Anna Östlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer