En man föll ner genom isen ute vid Långbryggan i centrala Rättvik på lördagen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har inget med den akutella händelsen att göra. Foto: Niko Ago/SVT

Man gick genom isen i Rättvik – räddningstjänsten om isläget: ”Nu måste man vara försiktig”

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan 13 på lördagen kom larmet in om att en person gått igenom isen vid Långbryggan i Rättvik. Räddningstjänsten ryckte ut och mannen mår bra, men där räddningstjänsten nu uppmanar människor att vara försiktiga ute på isen.

Mannen gick igenom isen och fick hjälp upp av personer som befann sig i närheten. När räddningstjänsten kom fram till platsen mötte de upp mannen som blivit omhändertagen av ambulans.

– Han har fått på sig torra kläder, säger räddningsledaren David Johansson och menar att mannens mående är gott under omständigheterna.

”Måste vara försiktig”

Just under lördagen har många varit ute på isen vid Långbryggan, berättar David Johansson. Isen håller än, men där räddningstjänsten ändå vill passa på att uppmana människor att se sig för.

– Nu måste man börja vara försiktig vid in- och utlopp framför allt, säger räddningsledaren.

Tre tips på viktiga saker saker man ska tänka på innan beger sig ut på isen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningschefen Patrik Fredriksson listar tre viktiga saker att tänka på innan man beger sig ut på isen. Foto: Niko Ago/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.