Åsa Lif tar landslagsplats

Publicerad

DALARNA Ny i damgruppen är Lima Biathlons Åsa Lif som under fjolåret tävlade i junior-VM.

– Det är en spännande tjej att följa som vi vill ge chansen att träna med oss till en början. Hon bevisade i fjol att hon är värd en chans i laget och brinner för att bli bättre.

– Det är väl den kanske viktigaste egenskapen, att vilja bli bättre, och den har hon, säger damernas tränare Johan Hagstöm

Nästa fredag, den 13 maj, åker damgruppen på säsongens första träningsläger. Platsen för träningslägret i år är Mallorca och på programmet står bland annat konditionsträning på cykel på de krävande bergsvägarna.
Veckan efter byter herrgruppen av damerna och genomför ett liknande program.
Båda träningsgrupperna på herr och damsidan består av nio stycken aktiva.

Noterbart från damernas träningsgrupp är att Anna Carin Zidek, Lillhärdal IF, inte finns med. Zidek vill vänta ytterligare med att komma igång för se om hon återfår lusten till träningen som krävs.

– Det stämmer, Anna Carin har meddelat mig att hon vill avvakta och på har på egen begäran sagt att hon vill stå utanför damernas träningsgrupp, kommenterar förbundskapten Staffan Eklund träningsgrupperna som samtidigt vill vara tydlig med att det här är de träningsgrupper som gäller just nu.

Under försäsong har även andra aktiva, det vill säga dem som inte är i träningsgrupperna just nu, möjlighet att vara med på obsersvationstävlingar för att kvalificera sig in på deltagande i både IBU Cup och Världscup.

– När det gäller Anna Carin lämnar vi fortfarande en dörr öppen där hon är välkommen att komma och träna med laget till hösten om hon har tillräckligt hög motivation att satsa på att vara med i landslaget igen, säger Staffan Eklund.

Damernas träningsgrupp.

Jenny Jonsson, I21 IF
Elisabeth Högberg I21 IF
Helena Ekholm, I21 IF
Anna Maria Nilsson, Biathlon Östersund
Åsa Liif, Lima Biathlon
Elin Mattsson, Bore Biathlon
Emelie Larsson, Bore Biathlon
Ingela Andersson, K4 IF
Anna-Karin Strömstedt, Stockholm Biathlon

Herrarnas träningsgrupp:

Björn Ferry, Storuman IK
Mattias Nilsson, Biathlon Östersund
Magnus Jonsson, Biathlon Östersund
Henrik Forsberg, Biathlon Östersund
Carl-Johan Bergman, Ekshärads SF
Fredrik Lindström, Anundsjö SKG
Ted Armgren, Vilhelmina SSK
Tobias Arwidson, Lima Biathlon
Christoffer Eriksson, Tullus SG

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer