Foto: Patrik Qvicker/SVT

Åtalas för mordförsök i Mora – högg med kniv mot bröstkorgen

Publicerad

I november 2017 träffades två män i 30-årsåldern i Mora kommun, den ena beväpnad med en kniv och den andra beväpnad med en yxa. Innan dagen var slut hade båda förts till sjukhus och nu åtalas de för mordförsök respektive grov misshandel.

Enligt åtalet föranleddes bråket av att de båda männen kom i konflikt med varandra tidigare under dagen via internet och telefon. Båda männen framförde olaga hot mot varandra, bland annat med innehållet ”...kom hit och slåss som en man istället. Eller så kommer jag ner till dig och din kära lilla mor!”

Slog med yxa mot ansiktet

Senare under dagen träffades de båda på en adress i Mora kommun. Mötet urartade till ett bråk där den ena mannen blev knivskuren i både framsidan och baksidan av bröstkorgen, och den andra mannen blev slagen i ansiktet och över händerna med en yxa. Det framgår inte av åtalet vilken man som gick till attack först.

Inga livshotande skador

Enligt vad vi rapporterade i samband med brottet drabbades ingen av männen av livshotande skador. Den knivbeväpnade mannen åtalas nu för försök till mord, och den yxbeväpnade mannen åtalas för grov misshandel. Målet avgörs av Mora Tingsrätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer