Vad är det bästa med avtalet om vindkraftparken på Ripfjället? Hör politikerna i Malung-Sälen om de viktigaste punkterna. Foto: SVT

Avtal om vindkraftparken på Ripfjället klart

Uppdaterad
Publicerad

Trots att kommuninvånarna ännu inte har folkomröstat om den omstridda vindkraftparken på Ripfjället så har nu kommunen slutit ett avtal med ett tyskt vindkraftföretag.

 – Vi sluter avtalet nu för att kommuninvånarna ska veta vad de har att besluta om, säger Hans Unander (S) kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Malung-Sälen.

Det var en enig kommunstyrelse som på tisdagen presenterade avtalet med det tyska vindkraftföretaget Wpd. Avtalet reglerar markfrågor coh ersättningar bland annat.

Vindparken på Ripfjället

– Det är viktigt att folk inför den stundande folkomröstningen får ta del av ett avtal, samtidigt ska vi vara noga med att säga att det här avtalet inte säger om Wpd får bygga vindkraftparken eller inte, det är en fråga för kommunfullmäktige att ta ställning till, säger Mikael Östling (M), oppositionsråd.

I klippet ovan får du veta mer om vilka de viktigaste frågorna som tas upp i avtalet är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindparken på Ripfjället

Mer i ämnet