Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Backolars Johan Hermanssons skrivarlya, och hör honom berätta varför han skriver om erotik. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Backolars Johan Hermansson från Björbo har skrivit 100 erotiska noveller

Uppdaterad
Publicerad

Det började som ett skrivuppdrag och sedan fastnade Backolars Johan Hermansson för genren. Nyligen släppte han sin 100:e erotiska novell och hans böcker har blivit översatta till tio språk.

– Det började med att jag fick en fråga om att skriva erotik, det skulle vara feministisk, positiv och inkluderande erotik, säger Backolars Johan. 

Sedan dess har han fortsatt att skriva erotiska noveller och på tre år har det blivit 100 stycken. 

– Texten ska vara ganska kort men du ska ändå få in mycket i den. Det ska vara lite förutsägbart, men det får inte kännas banalt eller klyschigt så det gäller att väga och variera orden, säger han.

Fortfarande ett laddat ämne 

De som läser hans böcker är i blandande åldrar, men framför allt kvinnor mellan 30 och 50 år. Trots att de erotiska novellerna är populära bland läsare så är genren fortfarande något som det inte pratas så mycket om.

– Det som är väldigt populärt är ju oftast inte så fint och dessutom är sex fortfarande ett ämne som är laddat för väldigt många, säger Backolars Johan.

Följ med i klippet till Backolars Johans skrivarlya, och hör varför han tycker om att skriva om erotik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.