Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnet föll från sittliften precis efter liftens start. Foto: Patrik Qvicker/SVT

Barn föll från sittliften i Hundfjället i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen föll ett barn ur en stolslift i Hundfjället i Sälen. Fallet var 3-4 meter, och enligt Skistars destinationschef Tomas Berg fördes barnet till sjukhus efter fallolyckan.

– Barnet hade problem med skidorna precis efter liftens start, tog upp skyddet och vår personal ser detta, sätter på lägsta hastighet som är rutin, barnet halkar då ur liften och vi trycker på nödstopp, förklarar Petra Hallebrant, som är kommunikationschef på Skistar och driver anläggningen i Hundfjället.

Tomas Berg Destinationschef Skistar Sälen säger att personalen följt de rutiner finns. Han ser inte att de kunnat handla annorlunda. 

– Våra rutiner är att vi alltid gör en incidentrapport och ser om vi har gjort nåt som inte var korrekt och försöker ta reda på vad anledningen var.  

I det här fallet har personal sett till att bygeln fällts ned efter påstigning, och sen lyfts upp av barnet.

Ska sånt här kunna hända? 

-Om man följer de föreskrifter som finns att bygeln ska vara nedfälld ska det inte kunna hända, säger Tomas Berg.

Enligt Tomas Berg var skidpatrullörer snabbt på plats, och barnet fördes först till läkarstationen i Hundfjället. Sen vidare med transport till sjukhus.

– Det vi har fått till oss är att barnet mår bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.