Ensemble Yria nomineras i kategorin årets barnmusik på Grammisgalan. Foto: Ensemble Yria

”Vi känner oss stolta” – Cias barnmusikgrupp kan vinna Grammis

Uppdaterad
Publicerad

Bland årets nominerade till Grammisgalan hittar vi bland andra dalaartisterna Larz-Kristerz, Mando Diao, Miss Li  – och så Cia Eurenius från Falun. Tillsammans med fyra andra kvinnor, från olika delar av landet, ligger hon bakom barnmusikgruppen Ensemble Yria som nominerats till en Grammis för årets barnmusik.

– Vi känner oss stolta, säger Cia Eurenius till SVT Dalarna.

Ensemble Yria, som består av medlemmar från Falun, Järsvö och Stockholm, spelar musikalföreställningar för tiotusentals barn varje år.

Tillsammans med musikern Emil Westberg lägger ensemblen ner mycket tid och energi på att skriva musik och bygga föreställningar som inspirerar barn till att använda sin fantasi och ge rörelseglädje.

Exotiska instrument

Med exotiska instrument – som kong drum och boomwhackers – sjunger, tecknar och dansar gruppen om allt från känslor och kroppen till lejon i djungeln eller att hänga tvätt.

Gruppen består av medlemmarna Cia Eurenius, Britta Forslund, Sara Ohlzon, Karin Westberg och Madeleine Wittmark

Kategorin “Årets barnmusik” gör i år comeback på Grammisgalan efter två års paus.

Se alla nominerade till Grammisgalan här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.