Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arrangemangschefen Magnus Locken tipsar om hur man kan göra säkra andrahandsköp av startplatser till Vasaloppet. Foto: Johan Lundahl/SVT

Bedrägerier vid försäljning av startplatser till Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har blivit lurade när de köpt startplatser till Vasaloppet i andrahand. Enligt Vasaloppets arrangemangschef, Magnus Locken, kan ökningen av bedrägerier bero på att efterfrågan på startplatser Vasaloppet ökat i år.

– Vi har fått in ett tiotal anmälningar gällande annonsbedrägerier kopplade till startplatsköp till Vasaloppet, säger Anders Dahlman, polisens presstalesman.

Fler stora arrangemang drabbas

Enligt polisen handlar bedrägerierna gällande Vasaloppsbiljetter om summor mellan 1 500 och 2 000 kronor, men Anders Dahlman tror inte att Vasaloppet som arrangemang är unikt i att drabbas av den typen av brottslighet.

Vasaloppet i Dalarna

– Tyvärr kan vi se att det ofta brukar finnas några som försöker tjäna en hacka vid större evenemang som Vasaloppen eller konserter, säger Anders Dahlman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet i Dalarna

Mer i ämnet