Peter Nordebo (FP) låg bakom förslaget som röstades igenom. Foto: Arkiv

Beslut om bandyhall skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

På måndagseftermiddagen fattades beslutet att frågan om lån till en ny bandyhall i Bollnäs ska skjutas upp till mars.

På måndagen tog kommunfullmäktige i Bollnäs beslut om huruvida kommunen ska bevilja ett lån på 61 miljoner kronor till Bollnäs bandy, så att de kan bygga en bandyarena i egen regi. I fullmäktigesammanträdet lades det fram ett förslag av Peter Nordebo (FP) att beslutet om lån skulle skjutas upp till mars. Nordebos förslag röstades igenom med 24 röster mot 21.

I förslaget från Nordebo godkänner kommunen lånet på 61 miljoner kronor till Bollnäs bandy, men det definitiva beslutet tas senast i mars 2015.

Fram till dess vill fullmäktige enligt förslaget att kommunen förhandlar fram diverse avtal med föreningen som rör bland annat hyra, drift och skötsel.

Förra veckan röstade en oenig kommunstyrelse nej till ett lån, åtta ledamöter röstade nej och sju röstade ja. Det främsta argumentet för de som röstade nej var kommunens ekonomiska situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.