Foto: Niklas Hagman

Bil körde in i staket efter polisjakt i Krylbo

Uppdaterad
Publicerad

En personbil har kört in i ett staket på Mejerigatan i Krylbo. Bilen var jagad av polisen sedan föraren vägrat att stanna i en kontroll.

– Föraren har sprungit från platsen och vi håller just nu på att leta efter honom, säger Tommy Sjöberg, presstalesman på polisen, Region Bergslagen.

Det var strax innan två på torsdagseftermiddagen som polisen försökte stoppa bilisten i Krylbo. När föraren inte stannade på polismans tecken togs jakten på ekipaget upp. Färden slutade in i ett staket precis invid en fastighet på Mejerigatan i Krylbo.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

– Ingen är skadad, varken personen som avvek från platsen eller någon polis, säger Tommy Sjöberg.

Ett vittne på platsen berättar för SVT Nyheter Dalarna att flera personer befann sig i trädgården när bilen körde in i staketet.

– De blev skärrade förstås, men alla klarade sig

Föraren söks nu av flera patruller, bland annat finns hundförare på platsen.

Vid 16:50 meddelar polisen att bilen är bärgad, men att föraren ännu inte är hittad.

– Vittnen har sett två personer som hämtat nycklarna till bilen och låst den, men föraren är fortfarande borta, säger vakthavande kenneth Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Oroligheterna i Krylbo

Mer i ämnet