Anita Hedqvist (S) menar att nedläggningen av Nattugglan är nödvändig Foto: SVT Anders Hansson

Ansvarig politiker: ”Jag ville egentligen inte att Nattugglan ska stängas”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter Dalarna träffar bildningsnämndens ordförande för att fråga varför det är så bråttom att stänga nattdagiset Nattugglan.

– Vi har fått påtryckningar från både kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och revisorerna om att vi måste få vår ekonomi i balans och ville att den här förändringen skulle ske så snabbt som möjligt.

Men bara någon veckas varsel – är det rimligt?

– Nej, det är det egentligen inte, så vi har satt ett nytt stängningsdatum nu till den sista september, för att föräldrarna ska få lite mer tid på sig att hitta någon lösning, säger Anita Hedqvist (S) som är ordförande i bildningsnämnden. De kommer att få ett brev om det.

– Jag ville egentligen inte att Nattugglan ska stängas, fortsätter hon, men det är en verksamhet som vi inte är tvingade till att ha enligt lag utan som vi satt igång på eget initiativ. Jag kommer att verka för att vi ska någon liknande typ av verksamhet även i framtiden, säger Anita Hedqvist.

När vi kontaktar Pernilla Lundin igen på telefon och berättar om det nya stängningsdatumet blir hon något lättad.

– Jag har redan pratat med min arbetsgivare för att försöka ändra på en del pass, men nu blir det lite lugnare med att försöka hitta en lösning på barnpassningen. Fast själva grundproblemet finns ju kvar, att Nattugglan ska stängas.

Nattdagiset Nattugglan läggs ned: ”Just nu känner jag mest för att sälja huset och flytta från Hedemora”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.