Bilen ”dog” söder om Vansbro

Uppdaterad
Publicerad

Motorproblem stoppade rallyföraren Pontus Tidemand. Han fick problem med motorn och tvingades stanna ute i skogen, söder om Vansbro, på lördagens första sträcka i Svenska rallyt.

Han hängde med till första split-tiden men sedan ”dog” hans bil på ss 9 söder om Vansbro i Dalarna.

Därmed är den 22-årige värmlänningen borta från toppen i rallyt.

 -Han fick stopp strax före mål med motorproblem. Vi står beredda med service och nu blir det avgörande vad vi hittar, om han kan fortsätta eller inte, säger Tidemands mentor Bror Danielsson till SVT Sport.

Han var sexa efter fredagen.

Fransmannen Sébastien Ogier, som leder tävlingen, tog sin sjätte sträckseger direkt på lördagen. Han var då 33,5 sekunder före landsmannen Sébastien Loeb och nästan 40 sekunder före finländske fjolårssegraren Jari-Matti Latvala.

Sträckan kördes söder om Vansbro i Dalarna.

Pontus Tidemand säger till P 4 Värmland att oljetemperaturen i motorn blev så hög att man ringde teamets tekniker från bilen under pågående körning.

Samtalet ledde till att Tidemand beslöt att stanna, för att inte riskera ett större motorhaveri. Hans mål är nu att få bilen i ordning för att köra söndagens sträckor i Svenska rallyt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.