Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Blerta Krenzi kom till Sverige när hon var fyra år gammal och är S-politiker. Nu ser hon ut att bli kommunstyrelsens ordförande i Avesta. Foto: Niko Ago/SVT

Blerta Krenzi kan ta över för S i Avesta: ”Jag vill ge tillbaka så mycket jag kan”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna fick preliminärt över 40 procent av rösterna i Avestas kommunval, och i koalition med något av de andra partierna ser Blerta Krenzi (S) ut att över rollen som kommunstyrelsens ordförande i Avesta.

– Jag har suttit på möten där jag insett att jag är den yngsta deltagaren, den enda kvinnan och den enda utländska personen, säger hon.

Blerta Krenzi kom från Kosovo som tvååring och till Avesta som fyraåring.

– Jag känner stor tacksamhet mot Sverige, och mot Avesta specifikt för det mottagande jag fick. Jag vill ge tillbaka så mycket jag kan.

Valet 2022 Avesta

Slutresultatet är ännu inte fastställt, men som det ser ut nu kommer S fortsätta styra kommunen i koalition med något annat parti.

Det skulle också innebära att Blerta Krenzi tar över som kommunstyrelsens ordförande efter Lars Isacsson.

– Jag är oerhört stolt, hedrad och glad över det här.

I videon berättar Blerta Krenzi vad hon ser för politiska utmaningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Avesta

Mer i ämnet