Foto: TT

Boende i Saxdalen uppmanas att fortsätta koka vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Det var under ett möte på onsdagen som Wessman Barken Vatten AB (WBAB) hade ett möte tillsammans Ludvika kommun angående vattensituationen i kommunen. Miljöchefen Göran Eriksson förklarar beslutet så här i ett meddelande på Ludvika kommuns hemmsida.

– Vi hade innan jul tre prover i rad som var rena sett till bakterier, men vi kunde då se viss grumlighet i ett prov. Nu har vi i senare prover sett enstaka bakterier. Normalt sett skulle dessa låga halter av bakterier inte ha lett till någon restriktion. Men den rekommendation om kokning av vatten som vi nu ändå behåller måste ses i relation till de problem som funnits i Saxdalen sedan början av december. Vi vill inte ta någon risk med folks hälsa, fortsätter Göran Eriksson.

Nya prover kommer tas regelbundet

WBAB kommer att fortsätta att ta nya prover av dricksvattnet varje dag. Samtidigt kommer dosen av klorering att öka något uppger WBAB på Ludvika kommuns hemmsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.