Boom av kvinnor som för på dansgolvet

Uppdaterad
Publicerad

Många kvinnor blir stående när männen inte räcker till på dansbanorna.

På dansbanorna i Malung och runt om i landet är det väldigt vanligt att det är fler kvinnor än män. Det leder till att många kvinnor blir stående i stället för att dansa när männen inte räcker till. Men nu försöker allt fler kvinnor göra någonting åt detta genom att själva lära sig föra.

Marina Pihl började föra för 1,5 år sen.

– Jag är rätt så liten så det blir väldigt svårt emellanåt då de tjejerna oftast är längre än mig men jag trixar mig fram.

Alla kan dansa med alla

Det hålls kurser runt om i landet för kvinnor som vill börja lära sig föra och det råder just nu något av en boom av kvinnliga förare på dansgolven.

Lenita Ericsson som dansat som så kallad ambidansare i åtta år, det vill säga att du både kan föra och följa, tror det kommer bli änu fler kvinnor som för.

– Det är ju trevligt att alla kan dansa med alla och det är ju bara dans, det är ju inget annat.

Läs även: Häng med på trädgårdskonsert med Larz-Kristerz

Anna-Karin Hilding som besöker Dansbandsveckan tycker det är bra att fler lär sig föra men att det också kan få konsekvenser ute på dansbanorna.

– Jag tror att männen blir lite underlägsna och känner att vi kan mer.

Titta på fler bilder från Dansbandsveckan: #malungdansar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dansbandsveckan i Malung

Mer i ämnet