Hör butiksägaren Ingela Allernäs berätta hur tomma butikslokaler kan få nytt liv. Foto: SVT

Efter butiksdöden i Borlänge centrum – här blir gallerian till konferenslokaler

Uppdaterad
Publicerad

Under flera år har Borlänge centrum tömts på butiker och pandemin gjorde det ännu svårare att locka människor till affärerna. Bragegallerian, som för inte så länge sedan rymde ett tiotal butiker och restauranger, står nu nästan tom. Men fastighetsägaren har kommit igång med nya projekt där man istället för butiker vill etablera konferenslokaler.

Frågan om butiksdöden i centrala Borlänge har varit aktuell i många år. När coronapandemin slog som hårdast försvann fler butiker, vilket syns tydligt i Bragegallerian.

– Det var en jättefin restaurang här innan och jag förstår inte varför det finns så många restauranger ute men inte en enda här, säger Borlängebon Björn Karlsson.

Blir konferenslokaler istället för handelsbutiker

Men för Bragegallerian har fastighetsägaren Masmästaren andra planer och har redan kommit igång med dem. Där kommer butikerna framöver att gradvis stängas för allmänheten.

I videon: Så ska gallerian se ut framöver  – ”Blir ett nav för affärsverksamhet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.