Verksamhetschefen Paulina Karlsen berättar om hur kommunen resonerar när de ska lösa boendesituationen för dementa. Foto: Charlotte Pettersson/SVT Dalarna

Borlänge kommun: ”Ibland så finns det begränsningar”

Uppdaterad
Publicerad

52-årige Nils Turney har alzheimers och hans familj kämpar för att han ska få en egen bostad och personliga assistenter. Men kommunen har bara erbjudit andra lösningar – som inte har fungerat.

– Ibland så finns det begränsningar, säger Paulina Karlsen, chef för bistånd på Borlänge kommun.

SVT Dalarna har berättat om 52-åriga Nils Turney som är demenssjuk och där familjen tycker att en egen bostad och personliga assistenter skulle vara den bästa lösningen för honom och hans barn. Men Borlänge kommun har hittills bara erbjudit lösningar som inte har fungerat – senast att han skulle bo på ett äldreboende.

Enligt Paulina Karlsen, chef för bistånd på Borlänge kommun, försöker man i största möjliga mån att matcha den hjälp som finns så att den ska passa personen.

Hör henne berätta om hur det går till om man inte är nöjd med kommunens förslag på boende i videon. Hon kommenterar alltså inte det enskilda fallet med Nils i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.