Erika Örjes och Vilma Becirovic Foto: Torbjörn Påhlman

Borlänge – Sveriges fulaste stad?

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår utställningen ”Borlänge – Sveriges fulaste stad?” i Bragegallerian. Bakom utställningen står elever från Soltorgsgymnasiet. Bakgrunden är den omröstning där landets fulaste stad ska utses. Borlänge har legat i topp och eleverna vill nu ge sin syn på saken.

– Det har varit så fint att se en klass så engagerad. Vi har lagt ner väldigt många timmar på det här, säger Mikaela Rosales Dahlström, en av eleverna bakom utställningen.

När Föreningen Arkitektupproret för några veckor sedan startade omröstningen ”Sveriges fulaste stad?” hamnade Borlänge snabbt på en topplacering.

Med fotoutställningen vill nu Soltorgsgymnasiets elever ge sitt perspektiv på Borlänge.

– Jag tycker inte att man kan säga att en stad är ful. Det är klart man kan hitta fult i en stad, men en stad är ju så mycket mer än bara byggnader, säger eleven och en av fotograferna Tilde Belin.

Alla intäkter från försäljningen av tavlorna går till HjälpTill.nu, som är en ideell förening med säte i Borlänge.

Från och med den 28 april är utställningen öppen för allmänheten och pågår till den 12 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.