Dalacyklisterna Selma Svarf, Ida Jansson och Frida Knutsson. Foto: SVT

Bra och dåligt för dalatjejerna i cykel-VM

Uppdaterad
Publicerad

Ida Jansson slutade på en tionde plats, och Frida Knutsson och Selma Svarf var inblandade i en krasch.

Dalajuniorerna Frida Knutsson, Ida Jansson och Selma Svarf körde under fredagseftermiddagen linjeloppet på cykel-VM i landsväg i Richmond, USA.

En sträcka på 64,8 kilometer skulle avverkas och Ida Jansson, Falu CK, slutade på en tionde plats, en minut och 41 sekunder efter vinnaren Chloe Dygert, USA.

– Det känns jättebra, jag gjorde vad jag kunde och jag försökte visa intresse för att jaga ikapp gruppen som kom loss. Jag gjorde mitt bästa i backarna, men sen kunde jag inte göra mer än att vara kall och hoppas på att teamen ville köra, vilket inte så många ville tyvärr, så vi kom inte ikapp men vi var nära. Men jag är nöjd ändå, säger Ida Jansson.

Frida Knutsson, Falu CK, tvingas bryta loppet efter tio kilometer då hon kraschade och cykeln gick sönder. Frida Knutsson klarade sig från skador men fick skrubbsår.

Selma Svarf, CK Natén, var inblandad i samma krasch som Frida Knutsson. Svarf lyckades ta sig upp men hade då tappat tid. Trots det genomförde hon samtliga varv och tog sig i mål.

Den vinnande amerikanskan Chloe Dygert är nu dubbel guldmedaljör då hon även vann tempoloppet förra helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.