Bragespelarna jublar i omklädningsrummet efter segern i söndagens fotbollsmatch i superettan mellan IK Brage och Västerås SK FK på Domnarvsvallen. Foto: TT

Brage slutade trea – får kvala till allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Brommapojkarna och Syrianska åker ur superettan i fotboll. Lagen hade möjlighet att rädda kontraktet i den sista omgången och åtminstone nå kvalplats. Men BP fick bara en poäng mot Jönköpings Södra efter 2–2 medan Syrianska förlorade mot Halmstad med 0–2.

Brommapojkarna tog ledningen i matchen mot Jönköpings Södra men tappade till 1–2. Ett sent kvitteringsmål hjälpte inte laget, som slutade en poäng efter Frej på den nedre kvalplatsen. Frej förlorade stort mot Öster (0–4) och Öster tar därmed den andra kvalplatsen med sina 29 poäng.

I toppen slutade Brage trea och tog därmed den allsvenska kvalplatsen. På onsdag spelas den första matchen av två i kvalet mot Kalmar FF, som slutade på 14:e plats i allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.